Blog & nieuws

Leuker kunnen wij het niet maken

Als het aan de Spaanse regering ligt, hebben zij de oplossing tegen belastingfraude. Er is een wetsvoorstel gemaakt, ook door de PSOE (linkse partij) gesteund: dat middelbare scholieren tussen de 11-18 jaar les moeten krijgen over hoe het Spaanse belastingsysteem werkt. Begrippen zoals “bankrekening, pensioenfonds, hypotheek of lening” komen aan bod. Dit om fraude te voorkomen. Daardoor zouden ze als volwassenen beter gaan sparen en investeren. Opgelost.

Eenvoudig, of niet?

belastingdienst1Krijgen middelbare scholieren in Nederland ook dit soort lessen op school? In mijn omgeving werken tieners voor hun eigen geld, ze krijgen maandelijks kleedgeld dat ze zelf beheren, hebben een bankrekening (met pinpas) inclusief alle verantwoordelijkheden die daarbij horen en sparen voor een scooter of I-pad.

 

 

In Spanje leer je je hele leven lang, diploma’s zijn belangrijk, je leert om te leven. De praktijk lijkt minder belangrijk. Spanje is gericht op de korte termijn, geld moet rollen! Dit gaat toch niet veranderen met een paar lessen?

Of ik de oplossing heb? Normen en waarden heb je al op je tiende, misschien moet de overheid dit op jongere leeftijd aanpakken?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *